Searching...
15 Kasım 2012 Perşembe

Kombi montajı nedir? Kombi montajı Nasıl yapılır?

Kombi montaj, gaz dağıtım kuruluşunun belirlediği kurallara uygun olarak tesisat ve baca bağlantılarının sertifikalı personel tarafından yapılmasıdır. Sertifikalı bir firmanın personeli tarafından yapılan bir montaj, hem mal güvenliğiniz, hemde can güvenliğiniz için hayati önem taşımaktadır.

Tesisat Bağlantıları:

Kalorifer gidiş ve dönüş hatlarının ayrıca sıcak soğuk su bağlantılarının yapılmasıdır. Kombi montajı sırasında 2 adet vana ve 2 adet partikül filtre kullanılmaktadır. Kombi montajı genel olarak plastik montaj elemanları ile yapılmaktadır.

Baca Bağlantıları:

Hermetik bağlantılar; Kombinizle birlikte 50-100cm arasında verilen baca seti, standart uzunluğun yetmediği durumlarda ilave ek bacalar ile bacanın montajının yapılmasını kapsar. Maksimum baca uzunluğu için mutlaka ürünün özellikler tablosuna bakınız.

Bacalı Kombilerin Baca bağlantıları; Çelik akordion baca kullanılarak yapılır. Bacalı Kombilerde İgdaş şartnamesine göre maksimum 1,9m baca montajı yapılabilir, daha uzun baca boyları kesinlikle güvenli değildir ve gaz dağıtım kuruluşlarınca onaylanmaz. Baca bağlantısının en iyi olduğu pozisyon, bina bacasının kombinin hemen üzerinde olduğu şekildedir.

Hermetik Bacanın hesap yöntemi şöyledir:

90 ( Doksan ) derece dirsek 1 metre bacaya eşdeğerdir, 45 ( Kırkbeş ) derece dirsek 0,5 metre bacaya eşdeğerdir. Örn. Standart Set 1 adet 90 ( Doksan ) derece dirsek ve 80 cm olan bir bacanın uzunluğu 1,80 cm dir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Back to top!