Searching...
23 Temmuz 2013 Salı

2013 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LYS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite adayları LYS sınavından çıktığı gibi tercihlerini yapmak için kolları sıvamıştı. ÖSYM bu yıl tüm sınav sonuçlarını açıklama konusunda diğer yıllara nazaran hızlı davrandı. Hal böyle olunca 2013 LYS tercih sonuçları da bu hızda olması bekleniyor.

2013 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

1 milyondan fazla öğrencinin girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucuna göre üniversiteye tercih yaptı ve tercihlerin açıklanmasını bekliyor.

Herhangi bir puan türünden 180 ve üzeri puan alan adayların girdiği LYS sonrası tercih maratonu da 18 Temmuz tarihinde son buldu. Bu kapsamda LYS puanına göre tercih hakkı kazanan 1 milyon 559 bin 466 adaydan 1 milyon 112 bin 451'i bu hakkını kullandı. Adaylardan 446 bin 995'i ise hiçbir programı tercih etmedi.

Sonuçlar ÖSYM tarafından çok erken açıklanmıştı 8 günde.

ÖSYM’nin bu kadar erken sınavları açıklaması öğrencileri çok heyecanlandırıyor.

LYS ve YGS sınavlarının bitmesi ardında 8 gün içerisinde sınav sonuçlanmıştı bu neden dolayı öğrenciler yerleştirme sonuçlarının da kısa süre içerisinde sonuçlanmasını bekliyor.

ÖSYM şu açıklamalarda bulundu: sınav sonuçlarının daha kısa sürede açıklanabildiğini, ancak tercihlerle ilgili çalışmanın daha detaylı olarak yapıldığı için biraz daha zaman alabileceğini belirttiler ifadelerini kullandılar.

LYS tercih sonuçları açıklandığı vakit bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Back to top!