Kombi içindeki eşanjörden geçen soğuk suyu ısıtarak sirkülasyon pompası sayesinde kalorifer tesisatına gönderir. Peteklerde dolaşan sıcak su, dolaştığı mekanlarda ısısını bırakarak soğur ve soğuyan su tekrar ısıtılmak üzere kombiye gönderilerek döngü devam ettirilir. Kombiler sıcak su ihtiyacını karşılamak içinde aynı prensipte çalışırlar. Şebekeden gelen soğuk suyu alan kombi eşanjöründen geçirerek ısıtır ve banyo mutfak gibi mekanlarda kullanmanıza olanak sağlar. Kombiler eşanjör yapısına göre ikiye ayrılır.
a. Tek Eşanjörlü Kombiler
b. Çift eşanjörlü Kombiler
Tek Eşanjörlü Kombiler: Bu tip kombiler fiyatları bakımından çift eşanjörlü kombiye göre daha ucuz olmakla beraber banyo, mutfakta kullanılan kullanım suyunu ve kalorifer peteklerine giden suyu tek bir eşanjörde ısıtır. Tek eşanjörlü kombilerin dezavantajı ise ömrünün çift eşanjörlü kombilerin ömründen daha kısa olmasıdır. Sebebi ise eşanjörün en büyük düşmanı olan kireçlenmeye karşı korumasız olmalarındandır.
Çift Eşanjörlü Kombiler: Diğer adı ayrık eşanjörlü kombilerdir. Bu tip kombiler mutfakta kullanılan kullanım suyunu ve kalorifer peteklerine giden suyu ayrı ayrı eşanjörlerde ısıtır.Bu sayede; ana ısıtıcı eşanjöre sürekli şebeke suyunun girmesini engeller ve böylelikle ana eşanjörün kireçlenme riski ortadan kalkmış olur. Çift Eşanjörlü kombi tek eşanjörlü kombilere göre daha uzun ömürlüdürler.
6 Şubat 2013 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder